Over de workshopgever Carin Terpstra

Carin geeft creatieve workshops met o.a. klei, waarin de intuïtieve werkwijze van de maker, de kracht van het creëren is. Creëren door het materiaal te verkennen en spelenderwijs tot vormen, kleurkeuze en ingevingen te komen. Alles in dit proces is goed; positief en zonder oordeel.

Carin is beeldend kunstenaar met een achtergrond als ruimtelijk- en product-ontwerper. In het speciaal voortgezet onderwijs is zij werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming en docent Techniek.

Inspiratie workshop Taarten van Cement

Toen mij gevraagd werd een workshop voor een lustrum bijeenkomst met 20 mensen te maken, was mijn streven een herinnering mèt elkaar te gaan maken. Iedereen zou gaan meewerken aan een uniek werkstuk en in alle creatieve vrijheid kunnen beslissen over de kleur en de vorm.

Het werd een cirkel van cementen taarten, een Mandala, waaraan elke deelnemer heeft bijgedragen. Een uniek groepsresultaat van een feestelijke dag.

In de wand van de kantine, van deze eerste workshop, gaat de Mandala-cirkel ingemetseld worden; symbool voor "Hebben wíj́ gemaakt!"

Mijn plezier in het voorbereiden van een 'doe-activiteit' is het vinden van een lage drempel om mee te doen. Iedere deelnemer de kans te geven om creatief te zijn en daarvoor de waardering krijgen. Alles is goed en iedereen doet mee.

Opmerkingen van deelnemers workshop Taarten van Cement:

"Dit is een keer héél wat anders!":

leerkrachten bso de Driesprong, Ruurlo

"Dat was een super leuke dag! Dank u wel juf.":

leerling bso de Driesprong, Ruurlo

"Een prachtig project dat staat!":

directeur Land in Zicht, Amersfoort

"We wisten geen van allen wat ons te wachten stond, maar dit hebben toch maar samen gemaakt! Wat een gezellige dag!":

vriendin, Deventer

Andere links naar werkzaamheden van Carin Terpstra

kleine-ruimte-architect.nl

salamanderverbeeld.nl

Website update
maart 2023